Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачни дискове предни - питанка.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спирачни дискове предни - питанка.

Напролет ми предстои "реновиране" на предните спирачки на моята 155. Взех си апарати от 146 заради накладките с по-голяма площ, накладките ще са TRW, но питането ми е за дисковете.
    Дайте съвет какво да избера - колебая се между Rotinger и Steinhoff- и двата варианта са "sport", т.е. дупчени и с канали.
    Гледам ги в axm-auto и цените на предните са почти аналогични, докато при задните Steinhoff-а е почти двойно по-скъп...

За Steinhoff има какви ли не мнения из нета - от много положителни до твърдо отрицателни, докато за Rotinger не намерих нищо конкретно.

Ако и двата варианта не стават, то какво ще препоръчате - идеята е колата да започне да спира по-добре без подмяната да ми струва колкото самата кола
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
    Напролет ми предстои "реновиране" на предните спирачки на моята 155. Взех си апарати от 146 заради накладките с по-голяма площ, накладките ще са TRW, но питането ми е за дисковете.
    Дайте съвет какво да избера - колебая се между Rotinger и Steinhoff- и двата варианта са "sport", т.е. дупчени и с канали.
    Гледам ги в axm-auto и цените на предните са почти аналогични, докато при задните Steinhoff-а е почти двойно по-скъп...

За Steinhoff има какви ли не мнения из нета - от много положителни до твърдо отрицателни, докато за Rotinger не намерих нищо конкретно.

Ако и двата варианта не стават, то какво ще препоръчате - идеята е колата да започне да спира по-добре без подмяната да ми струва колкото самата кола
    257мм. дискове топ оф дъ топ е това: ATE PowerDisc 24.0320-0142.1, тия по горните са фиешън чайна боклуци.АТЕ то струва около 105-110 лв. парчето клиентска цена.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз съм напълно съгласен с Радо.
      Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Абе и аз съм съгласен с него ... ма се надявах малко по-тънко да мина

Comment

Абе и аз съм съгласен с него ... ма се надявах малко по-тънко да мина
          Да не става реклама, ама пиши на http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=92095 колегата ще ти направи цена
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Според мен TRW дискове и накладки Ate...какви са тия нарязани, надупчени и тем подобни ментета....само визия се добива с тях...
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

По-добре нормални дискове от доказана марка и малко по-висок клас накладки като EBC Yellowstuff, ако искаш спиране, а не визия.
              Освен това перфорираните и нарязани дискове са леко шумни при спиране, което може да се окаже дразнещо за някой.
              Alfa Romeo 155 1.8TS
              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Можеш да видиш MTEC, аз карам вече 2-ри комплект такива, както и още няколко човека около мен. Лично моите съм ги прегрявал доста пъти и не съм имал никакви проблеми. Цената им е почти без аналог. TRW накладки не бих си сложил никога повече, за 20 000км ми изядоха едни Brembo Max дискове, а накладките бяха намамляли буквално с 1-2мм.....
                Jet Black E46 M3
                ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

Първоначално публикувано от injekciona Покажи съобщение
                  Можеш да видиш MTEC, аз карам вече 2-ри комплект такива, както и още няколко човека около мен. Лично моите съм ги прегрявал доста пъти и не съм имал никакви проблеми. Цената им е почти без аналог. TRW накладки не бих си сложил никога повече, за 20 000км ми изядоха едни Brembo Max дискове, а накладките бяха намамляли буквално с 1-2мм.....
                  За накладките на TRW си прав и аз установих това ! Вече ползвам само на Brembo и отпред и отзад
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от injekciona Покажи съобщение
                    Напълно съм съгласен и с двете. Карам с Мтек дискове и нямат проблеми, дори и при лилав цвят на трасето.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Добре, а тия MTEC откъде?
                      Онлайн нещо предлага ли се за БГ, или само от магазин - и кой ги предлага в този случай?

Comment

Поръчваш ги директно от сайта им или от ebay. Предлагат няколко варианта, зависи какво точно искаш. Има няколко фирми за доставка на стоки до България, които доставят за около 2-2.40лв/кг. Може да потърсиш и за код за отстъпка, мисля че в alfisti.net имаше някъде.
                        Jet Black E46 M3
                        ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
                        Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT

Comment

Добре, а тия MTEC откъде?
                          Онлайн нещо предлага ли се за БГ, или само от магазин - и кой ги предлага в този случай?
                          http://www.dn-bg.com/bg/car-parts/pr...anufacturer=73
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          sigpic

Comment

Не знам кой какво е карал като TRW, но аз съм сложил на много коли TRW, винаги спират и не изяждат дисковете. А лично на моята вече бивша 33-ка отидоха 2-3 комплекта такива накладки, като диска му падна дебелината на 19 мм. от 20 като чисто нов. Освен да има TRW менте, ма аз досега не съм попадал на такова. И отделно, че с TRW накладки винаги педалът става по-чувствителен, колата осезаемо спира по-добре.
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

А може и дисковете да са менте !Не знам от миналата година са сменени, дисковете са износени вече 1мм накладките не бяха мръднали .Сега ще видя тия как ще са
                              sigpic

Comment

Working...
                              X